Saturday, May 22, 2010

UNO game!

hidop baru :D
best kot dok rumah sewa rupa nye. seronok beb! sape tak rase, memang rugi doh, tapi kena cari housemate yang best la, baru syiok ~.~

First week dekat rumah baru, dah macam ape tah, overactive terover plak \(^_^)/. dimulakan dengan cuci rumah dengan semangat nye. aku,ina,syu, pain. main air,buat “air terjun sg chongkak” sendiri dekat dalam rumah. ok fine, bil air melambung jangan salahkan kitorang. takde niat pon.bububuuu O_O

bile rumah dah licin macam gelanggang ais, boleh la mule shopping barang2 kan. jadi mesti la kena pergi giant kan. duit pon kena la keluar banyak sikit KAN. huhu botak sudah. habis gugur rambut ku.ohhh ohh ~ habis 3 troli penuh digunakan !! mak aih ..

oh lupe plak, belakang umah baru kitorang tu,ade la sikit hutan simpan kan, jadi nye sabtu haritu kami menjalankan operasi tebang itu hutan lah. sebelum tu perlu nye keberanian utk pinjam alat2 menebang dari jiran sebelah
“assalamualaikum......”
“adik..oh adik..mak ade?” heh budak tu tersengih2 pulak ...
lame tunggu ..berdebar gak..
“hai kak! kami nak pulangkan hammer ni, ni dah abes menukang dah..huhu thanks akk”
“oh yeke, cuti ke harini? takde kelas ke?” bla ..bla..bla..
“urm akk, sebenarnye kami nak buat keje2 menebas dekat blkg rumah tu,jadi nak minta pinjam cangkul”

begitulah dialog-dialog antare jiran tetangge yang sangat perlu dipelajari ..klo takde skill ni susah nak pinjam barang ..hehe :p
start menebas pukul 10.30 (tidur tgh hari kejap) siap dalam pukol 4 petang :)

................................................
MAKAN
ha! bile part makan, memang best lah. seminggu kot tak makan lauk tunjuk2. huu perutku sangat bahagia !!

ramai betul tukang masak rumah ni.yelahh dah name pon perempuan, xbest la kalo tak tahu masak kan.paling cuak bile kena pick turn untuk masak, main UNO tuh nak tentukan sape kena masak esok.yea, aku kalah !! kena sediakan sarapan.wuu ~ macam mak2 pulak,bangun pagi2 buat sarapan untuk anak2 :D

best woh setakat ni kehidupan as “perempuan bujang” ..moga-moga Allah sentiasa merahmati perhubungan kami ..moga dijauhkan dari bisikan SYAITAN yang suka sangat melaga-lagakan cucu cicit Adam.
.ameen.

9 comments:

nusana nosa said...

ha3~
ko dh pndai berbudi bhs ea?
mmg pmpuan sejati la pasni..
xpe2~
everyone has 2 grown up, & become sth else...
bilakah masaku??
lalalalalala~

tqa said...

ha mmg kne blaja weh.
hehe

nsdahlia said...

ehekz. moga berkekalan~

nusana nosa said...

yup~
jgn ibrt spt kete yg xcukop minyk.. separuh jln je..
ha3~
{peribhs yg direka keen}..
lalalalala~

tqa said...

heh?
apokah yg separoh jalan nyo keen?

nusana nosa said...

smgt nk msk la syg oiii..
he3~

tqa said...

ouh. ermm~ mcm dah agak separoh jalan dah ni. HAHAH!

nusana nosa said...

erkkk??
asal jd cm2 plak??
alang2 blek rumh,practice la memasak..
he3~

tqa said...

bese la..
umah tu rmai sgt tukang masak.
so ak xmasak pon msty ade yg akan msok dapo nye.
huk3

psst kyn.
ak blk umah ni nk kumpol resepi r ni.
hahaha