Monday, July 5, 2010

Bunuh diri!

woppps, tajuk post agak mengancam. gile pe !takkan la tqa nak bunuh diri. tapi~ tqa pernah terfikir tau. haha gurau je. nauzubillah.

nak cakap pasal artis² korea kesayangan tqa ni, diorang ni suke sangat main gantung² kepale. Best sangat ke? haih. kan bahaye tu. ha last² tak hidup² dah. siape salah sekarang?! hish

eh terOver lak. bukan ape, diorang ni kalau ade masalah sikit (hutang, cinta, kontrak dll) cepat je nak give up. asal tension je, main gantung² kepale. asal stress je, main gantung² kepale. what the fish??!! HAhA.

ape² jelah. mereka² ni takde aqidah yang betul. jadinya selalu fikir kalo tidur awal (mati ler), problem solved! hurm.

ni Jeong Da Bin, main gantung² pada 10 February 2007. Dia ni famous dalam movie He was cool and My 19 years old sister in law.

Next, Jang Ja Yeon. makcik ni berlakon dalam cerita Boys Over Flower tau!alaa yang jadi geng pompuan² gedik kat Jun Pyo tuh. eeiww.ha ni gambar dia kalo korang still tak ingat

main gantung² pada 07 March 2009.

Next, yang the super-most-latest, PARK YONG HA. jejaka hot dalam cerita Winter Sonata.aigoo sang-hyuk oppa! wae??wae?? ok² cukup lah tu tqa. jangan buat drama pulak kat sini. nah gambar dia, jangan tatap lame² ye!



hurm. walaupun mereka sudah tiada, kenangan kita bersama tetap ku ingat sampai bila². uhuk uhuk sadis pulak.

pengajarannya: jangan la pilih jalan shortcut/endcut ni untuk keluar dari masalah. kalau ade masalah, hadapinya macam jantan! berani! jangan pendam, nanti makan diri sendiri. dan yang paling penting~ dekat kan diri dengan Allah :D

7 comments:

NuSaNa NoSa 91 said...

erkkk~
selama ni aq tengok cite org dah mati k?? baru je tengok beberapa episod cite my 19 years old sister in law.. ha3~
ni yg annoy nih.. tamau la tengok cite tu dah.. T_T

cZar_iNa said...

hoho~
x kesah lah.janji dak2 suju x wat cam2 cukup!!~sebab aku kenal dowang je.
kah33

tqa said...

hay 2orang pembace aku dah datang.
haha

kyn: ala tgk jela. takot ke?rileks2 hantu korea xtkot sgt.

ina:aih sejak bile fanatik semacam je ni

Adila Ady said...

org y bunuh diri ni sangat berani..ambil nyawa sendiri bukan senang.

Syira ITIK KEJ♥M said...

sy tak minat sangat winter sonata dulu. tak suke bae young joon, haha. (eh betul tak eja nama dia ni?) tapi tekejot jgkla bila dapat tahu dia meninggal bunuh diri. ceh rugi je muka hensem tapi pegi bunuh diri. haha.

tqa said...

ha'ah tau xpe.
actually, xminat gak winter sonata.
haha xtgk2 pon ag cter tu.
wakaka!!

minat sang hyuk je coz dy ag cute dr hero. kikikiki

tqa said...

adila ady: tula, bila masalah dah mengatasi segale2. tp drg ni lagi pengecut de la..cube nk lari dari masalah