Friday, August 27, 2010

the FUN theory. try this!

salam ramadhan.

korang penat tak study? mesti penat kan? tqa pon rase penat gile weh! bosan je lagi² sejak ambik Law ni. memang kena membace 24 jam ok. alaa subject lain pon iye gak, pendek kate study ni kena banyak membace.

so, sangat boring okeh!

tapi~ boring tu kite sendiri yang create sebenarnye. maksud nye, boleh je kite nak menjadikan sesuatu yang bosan tu kepade sesuatu yang FUN!! tak percaya? sila saksikan video di bawah. wuhuu~




naik tangge pon boleh jadi FUN. so creative lah.

banyak lagi video² yang best. korang pegi la kat youtube, taip "the fun theory".

So, point nye kat sini, don't give up, kalau korang rase study tu sangat la membosankan dan melenakan,cube korang fikir out of the box. cube buat something yang boleh jadikan subject korang tu menarik. contoh kat sini, tqa suke lukis bodoh² je.


oleh dahlia.

ni soalan tutor kitorang haritu, sangat lah banyak issue sampai pening kepale. tapi bile lukis jadi comic macam ni, it's FUN! haha. credit to syuhada dahlia~

maka nya, selamat study semua!


4 comments:

SaRaH_AdiBaH said...

slm...btul2, nmpk cute n senang dipahami bila dlm bentuk comic strip..tp sayang, saya presenter yg xbrp berjaya..susah utk abeskn semua issue dlm mse sesingkat itu.

zacky ~786~ said...

btol x2..~ ;)

tqa.awesome said...

sara: bukan sara xbagos, cuma masa pendek sangat. okay je. saye paham kamu present :D

tqa.awesome said...

zacky: hehe jangan lupe amalkan :)