Wednesday, June 10, 2009

broadband sgt LEMBAB

salam..

ahah.post ni khas utk mngutuk insan yang bernama 'broadband'.ahaha.pdn muke! hmm.dah lebih kurang 4 thn kott aku gune celcom broadband ni. [flashback] igt lagi mase mule2 beli,susah gilak nak connect.tension 1 family.lagilagi penggila2 internet kat umah aku ni.

waduh2.bayar dah aa 100++ pastu connection cam ape jeh.

beberapa tahun kemudian..disebabkn keganasan penduduk2 rumah ni,modem terpaksa ditukar.belilah modem 3G HSDPA yg berharga 500++ kott[x amek tau,ayah aku yg byr]


btw,aku mcm da xtahan kot gune broadband ni,lembab nk download lahh.weee~tolong arh!mau tukar!mau tukar! aku mau tukar streamyx laa!!

haish~

antara kenangan buruk aku bersama2 celcom broadband :
aku pegy cyber cafe [naek kete] ..pegy c0z nk mendownload [sbb broadband ak lembab gile]..
keluar2 dr cc tu,tgk kat kreta ade n0tis saman xbayar parking.haha!
s0,k0s pergi cc RM1.50+RM60=RM61.50! thanxx!!

5 comments:

h4ir3e hu3ain3e said...

huhu..
kite same geng..
kalau kt campus area kelass or cafe dah ad wifi...so x perlu pki broadband celcom..
tp ble try gune celcom bb mmg terbaek laju die...

tp kat bilik xdpt wifi (blok baru)
so mmg kne gune celcom bb...
tp connection mcm "censored"...

tp kalau suke donlot mmg celcom xleh le...
lagi laju = lagi rugi...
speed die capped bile usage da sampi 5GB / month...

kalu ak pki satu mlm da abes da 5gb tuh...

Mohd Nurhakimi B Md Yaman said...

yeker?
hmm boycott broadband!!
nak2 maxis wakaka~~~

tqa said...

maxis lg la slow la kimi,
weee~

[yAN!e][pUTraJAya] said...

dok tgh fikir lagi ni
nak beli broadband yg mana tu
skang ada yg baru kan
DIGI....

tqa said...

DIGI?yupp,
tp xbrani nk gadaikn duet utk try dg laks,
huhu~
sis try ler,
klo ok bgtau tqa ye,

p/s:klo x ok bgtau DIGI,
;p