Saturday, June 6, 2009

siapa cakap tonton tv,berfaedah?

saya!saya! haha~ kalau soalan gitu diutarakan,aku lahh org pertama yg akan angkat tgn dgn bersemangat.yer.kenapa ek?

hoho.dah 1 bulan beberapa hari aku dok kat rumah ni.tau2 je lahh kalau dah duduk kat rumah,ape lagi,,tv!internet!katil!dapur?? tu semua perkataan yg sinonim dgn rumah & cuti.kah3~

kan?kan?kan? oleh itu,aku bahagi2kan lah.60% utk internet =) 20% utk tv ..selebihnya utk aktiviti2 lain.hoh! sgt xberfaedah betul aktiviti aku rupanye!cehh~

kalau dah tgk tv tu,pandai2 lahh pilih channel.xkan la aku nk tgk tom2 bak?eyh hello,takde kelas nye.eeeiw.



aku hanya layan citerCiter ilmiah je ok?hehe. range channel aku 551-553..701..103..tu je lahh channel2 yg akan aku tekan [plus 612] utk tgk spongebob ;p





byk juga ape yang aku dapat. cth nye bnde yg aku baru tau :

  • racun yg dhasilkn dr alam smula jadi dipanggil "toxin"
  • racun yg dihasilkn dr binatang dipanggil "venom"
  • racun paling 1000x berbisa ada pd KATAK.
  • kalau kita minum 100 gelas air sehari,boleh bw maut.
  • gajah adalah haiwan ke-6 plg berbahaya.
  • berat ikan paus 40 kali gnde berat gajah. [??]
byk lagi sebenarnya.hmm.thats why lahh aku ckp tgk tv pon boleh kutip byk ilmu! cuma kenalah pandai pilih cerita.bukan smate2 tgk ulangan AF.xpon tgk cter realiti terbaru,anak wayang!

ade korang pandai nyanyi ke tgk AF smpai musim ke-7? haha~ tah pape.

4 comments:

h4ir3e hu3ain3e said...

hehe3x..

tapi kalo kt umah ak 90% kat computr and xsmpi 1% kt tv...
tido n lelaen dlm 9% tuh..hehe3x

range channel ak lak
-1st skli tgk(HBO-Star Movies)
-then check 701 +703 +711
bile xd mnarik sukan
kalo xdak gak 551-553 (National geographic)
bile sriusly xdak cite da (g maen intenet ataw tdo)

tqa said...

heheh.
ak p0n klo dlu channel hb0,star movie 2 p0n terms0k dlm senarai,,
tp sejak dibuang oleh ayahku[tukang byr bil],,
xleh nk watpe aa,,
heee~

h4ir3e hu3ain3e said...

haha...
tgk kt intenet je...
byk software leh gne tgk hbo sme tuh...
x pon donlot saje ...hehe

tqa said...

eyh yke?
cmne tuh??
xpnh tau p0n.
ajar2~

nk cr s0ftware pe ni?
heheh