Sunday, June 7, 2009

superSpeed USB 3.0 [post basi]



salam~

sje nk p0st isu basi ni. sebasi-basi nasi basi pon ade gak yg xpernah tahu,kenal,tengok,dengar psl usb 3.0 ni.tp xpe lah kan.bukan nye kesah sgt pon kalau x up-to-date bab2 iT ni.yg penting tau spe menang AF musim ke-7,tau artis mane tengah bergadoh dengan zed zaidi,tau lagu-lagu hot skrg..

pergh..takde masa aku nak tau semua tu.hidup aku,hidup aku!hidup diorang,hidup diorang! ade ke mawi sebok2 nak tau sape pakwe aku skrg?xde kan?[pe aku mrepek daa]


ok2.superspeed usb 3.0 ni released november 2o08 lagi.lama la gak kan?[klo dlm dunia iT mmg dah kire lembab la kalo baru tau skrg] heheh.

speciality dia compare dengan usb2 yg slalu kita pakai skrg[usb 2.0] 1.0 n ialah:

tempoh transfer file 25G!

USB 1.0 : 9.3 jam
USB 2.0 : 13.9 minit
USB 3.0 : 70 saat

25G dlm masa 70 saat beb! xperluuuu lah aku tunggu lame2 pasni utk transfer citer2 korea/japan/taiwan aku dalam laptop!yeay~

thats why lahh terpaksa batalkan hasrat nak beli laptop mini baru gara2 nak tunggu usb 3.0 ni jd specification wajib utk sesebuah laptop.


*sebarang info tambahan boleh tengok kat SINI
*utk info pasal laptop lak aku suke refer SINI

3 comments:

Anonymous said...

org xpkai leerr3.0 ... fiber optic cable lgi laju =P

tqa said...

ayoo.
whai anonymous.
superspeed laju via optical fibre aa,
huhu~

tqa said...

one m0re,
i'm talking about the en0vati0n of usb lorh ;p

mmg ler optical fibre tu lju beben0r.