Sunday, June 27, 2010

hari² INDAH


Jang jang jang !! (Currently like to express those words happily) ..
Sekarang ni pukul 11.38 pm, semua orang dalam rumah ni tengah sebok bukak buku aqidah a.k.a STUDY. Aku jua~ haha. Sambil-sambil tulis blog, rindu KOT lame dah tak menaip. Hi hi hi.


Nak ceritalah kan. Banyak kot benda best jadi minggu ni. Huu O Thanks Allah! Starting with (eh English plak) ..mula dengan “advertisement” role-play untuk penutup ELSP, kami menang lah. For the first and the last time aku join lakonan yeh. No more after this, erk~ memalukan diri. “Men are always like that!!” Haha but sangat best lah. Takleh tipu perasaan sendiri. Dose! :D

Kemudian, berkelah dengan housemate-housemate yang best gile. Hehe walaupon ke Ulu Bendul je, tapi kan yang lain nye kali ni, kami pergi naik KENDERAAN AWAM je tau. Car-pool la sangat. Hehe. Naik Bus, KTM, jalan kaki. Ooh sangat adventure dan Best !!


Selepas itu (eei, makin geli ayat aku) , tengok cerita PARTNERS, ofkos Korean Drama lah kan. Best weh, pasal lawyer-lawyer ni ha. Bukan sebab aku ni eager sangat nak jadi lawyer sampai kena tengok cerita-cerita macam tu, tapi serious la~ cerita tu banyak INPUT okey. Besssst .

Ooh oh lupe pulak, RESULT exam dah keluar, Alhamdulillah OK. Takdela teruk seperti yang dijangka.

ALHAMDULILLAH

Aku belajar sesuatulah semenjak dua menjak ni, aku banyak belajar erti hidup (eceeeeh!) taklah, eh tapi serious weh, aku banyak belajar kemahiran hidup, I mean kemahiran
² yang kite tak boleh belajar kat sekolah etc. seperti kemahiran memasak, berkebun, berlakon, menjahit (soon), bayar bil rumah sendiri haha, bermasyarakat, kenduri-kendara dll. Ye ye aku tau ape yang korang fikir sekarang.

Mesti korang rase kemahiran² tu wajib ade sejak azali especially bagi seorang wanita kan? Oh tak semestinya. Tengok la saya, saye ngaku saye tak reti sangat la masak² ni before this but now, kemahiran tu datang sendiri.eceeeh!. hehe. Tak pandai sekarang tak bererti tak pandai selamanya. Hu hu. Peace~

HIDUP ni tak best kalau kite tak tahu cara nak hidup. He he.Banyak lagi yang aku kena belajar dan aku tak sabar untuk itu semua :D aku nak kumpul macam-macam pengalaman hidup start dari sekarang :D

So you guys, jangan la terperap dalam rumah,bilik je. Keluar lah dan nikmatilah dunia yang Allah pinjam kan dekat kite ni. Live your Life :D



6 comments:

NuSaNa NoSa 91 said...

barulah aq nampak bahawasanya..
betapa keciknya aq.. T_T

tqa said...

knape ko jadi kecik kyn?
hehe

NuSaNa NoSa 91 said...

sbb aq pakai kotak tuh..
nmpk sgt aq kecik..
malu weyh~~ T_T

SaRaH_AdiBaH said...

salam...tshy, betul tu..kita bnyk belajar kemahiran hidup skng ni..suka sgt duk umah sewa..

dulu pndang remeh je dgn memasak, asal mak ajak dapur, mulalah saya amek buku baca, xpun g kat kebun, cabut rumput..hehe..rela berpanas xnk masak..tp, skng sejak duk rumah sewa..br saya tahu...memasak ni memrlukan kepakaran..hehe.gembira2.

tqa said...

xpe2 sarah.
ade 4thon lagi~

kite belajar sme2 yer.
hihi..
dah byk resepi i tau. hihi

pasni bljr menjahit lak :p

tqa said...

kyn: dah mmg ko kecik, nk wat cmne lagi. haila :D