Wednesday, July 28, 2010

my emotional post. I hate to be this athiqah ..

WARNING: post ini dipenuhi dengan element² emotional. jangan bace kalau rase tak boleh nak tahan dengan letusan emosi tqa.

tak tahu la, harini tqa sedar sesuatu tentang kelemahan tqa yang paling ketara. tadi after presentation, tqa terfikir kenape benda yang tqa buat hasilnya mesti tak the best. I mean bukan semata² presentation tadi, tapi bile fikir balik yang lepas², semua macam tu.

walhal tqa buat+usaha kerja² tqa awal.tqa bace buku, google etc. tapi kawan² tqa yang buat last minit semuanya dapat hasil yang memuaskan hati lecturer. kenape? tqa penat la macam ni, benda ni buat tqa fikir panjang sangat. sedih sangat. dalam kelas tadi memang dah tak focus pon. Sori KAK TIQ sebab tak buat betol² presentation tadi. hilang semangat dah =,=

kadang² tqa jealous dengan mereka² yang the best ni. tak perlu usaha kuat pon, maybe itu gift yang Allah beri kat diorang. its ok, I envy you all. You all ade kelebihan cepat faham, cepat ingat, and I only need you to understand my weakness, jangan la psycho² tqa bile tqa bace buku lebih sikit dari korang. korang pernah ke rase ketinggalan macam ni??! sedih tau tak. sedih~

kalau ingat balik mase zaman sekolah dulu, tqa lagi suke mendiamkan diri, kalau cikgu tak pandang pon lagi bagus, tak payah kena soal. contoh macam kelas m3 mode, cikgu tak pernah sekali pon dalam setahun tu panggil tqa ke depan. sekali pon tak pernah. tqa sorang je macam tu. tapi tqa SUKA. because I just set my mind to try my best in my SPM. lantakla tqa bagus ke tak dalam kelas, yang penting SPM baguss. thats my perception.

tapi tak tahu la sekarang ni kenape, tqa rase kalau lecturer tu tak kenal or at least know my name, I feel terrible. rase macam tqa ni student yang sangat teruk. hurm~ dan kadang² bila tqa rase tqa usaha gila kat satu² kerja tu, mesti the result is information yang tqa faham tu SALAH. tahla. taktau nak buat pe dah. maybe better tqa jadi macam tqa mase skolah dulu kot.tak payah kisahkan orang lain, tak payah kisah ape pandangan lecturer terhadap tqa, just do the best in your written exam.

hurm. dunno why, tibe² rindu gile kat miss fadhlina. ~_~ missssssss .. uhuk3

5 comments:

NuSaNa NoSa 91 said...

kehidupan U mmg membosankn..
semua lecturer cam nk suh kita capub dlm kelas.. klu x, xdpt mrkh..
ape kes??????????? xsuke tau cm2.. klu dah phm, senyap je la.. salah ke cm2??????????
bosan, bosan, bosan............

SaRaH_AdiBaH said...

tshy, kl ikutkn...sarah dulu2 kt skolah, mne ad org knl..tanya arijan sendiri.ada dia knal sarah.huhu..dlm kelas, bkn stakat diam, sarah kn kecik..so, dlm kelas duk depan sekali..tp, g tidur..tidur bkn mcm si keen tu..siap tidur tutup muka lagi...

tp 1 je, sarah dr mse sekolah lg, mmg suka bljar dr awal.usaha dr awal lg.ada je adik2 junior ckp, klu hafal awal, kang lupa pun awal.

tp, tshy jgn risau mcm tu tau..kita ni, yg start dr awl..kita jenis yg insyaALLAH igt pe yg kita blaja..bkn blaja smata2 utk final exam.

wp camne pun kita xmnyerlah, yang penting pe yg kita belajar, ada kesan dlm diri kita..

dah mcm karangan tahap upsr dah ni..sabarlah ye tshy..he2..ceria sentiasa.rindu miss fadhlina gak.

SaRaH_AdiBaH said...

tshy, kl ikutkn...sarah dulu2 kt skolah, mne ad org knl..tanya arijan sendiri.ada dia knal sarah.huhu..dlm kelas, bkn stakat diam, sarah kn kecik..so, dlm kelas duk depan sekali..tp, g tidur..tidur bkn mcm si keen tu..siap tidur tutup muka lagi...

tp 1 je, sarah dr mse sekolah lg, mmg suka bljar dr awal.usaha dr awal lg.ada je adik2 junior ckp, klu hafal awal, kang lupa pun awal.

tp, tshy jgn risau mcm tu tau..kita ni, yg start dr awl..kita jenis yg insyaALLAH igt pe yg kita blaja..bkn blaja smata2 utk final exam.

wp camne pun kita xmnyerlah, yang penting pe yg kita belajar, ada kesan dlm diri kita..

dah mcm karangan tahap upsr dah ni..sabarlah ye tshy..he2..ceria sentiasa.rindu miss fadhlina gak.

khairi.ibrahim said...

nak share sikit je la.em.kan salah satu wisdom yg selalu kita guna,be yourself.now,let us put it in practice.observing ourself instead of observing others too much.learn about our own weakness and just ignore whatever they want to say.
cam semut,kalau semut hurung makanan kita,kita nak buat apa?nak terus bagi semut tu makan atau nak bunuh semut tu?bunuh tu memang la best,tp kalau kita stop feeding the semut,nanti semut tu berhenti lah mengganggu hidup kita.
in your case,jangan bagi makanan kat "semut" tu.lagi kita layan pe "semut" tu cakap,lagi syok "semut" tu kenekan kita.yela,memang semut tu tak puas ati ngn kita kan.
jadi,be yourself je.haha.
*pengalaman mengajar"

nsdahlia said...

(sy komen ktika sy tidur di sebelah anda)


tak guna menyerlah pun tshy kalau kita sendiri tau yg kita x sehebat mana. i know u were referring to me and honestly, i do think sb else shld hv been the best presenter coz i did my work half-heartedly.

sometimes, i was in the same shoes. the way to get over it adalah dgn memuji diri kita sendiri. kalau kita tau kita dah buat lebih baik drpd org lain, who cares wht other ppl think. give a credit to urself according to the extent of ur hardwork. psl reading books tu, we never abstained u from doing so. just do wht u want, jgn pk psl org len. but thanks to u, kitorang rs kitorg pun shld be determined like u are.