Thursday, September 16, 2010

tips membeli cooling pad

tqa perlukan kipas untuk terus hidup kalau kaya sikit aircond la. begitu juga dengan laptop tqa.

Kipas sedia ada kat laptop tu sendiri tak cukop effective sebab kadang² tqa berblogging sedap di atas katil sambil makan kuih raya. habis laptop tqa kepanasan. aik? sebab bila kita letak laptop kita pada permukaan yang begitu (eg: tilam, kusyen, kain baju yang baru lepas lipat), haba tak dapat dibebaskan sepenuh nya. ooooooh (^o^)

penyelesaian nya? berblogging betul² di hadapan kipas. salah. dah hampir betol dah tu, gunakanlah Cooling Pad ..Cooling pad .. cooling pad.. cooling pad ...*bergema*

ade beberapa rupa paras cooling pad ni kalau anda perasan.

First:
Sila jangan tertipu dengan rupa paras nya yang konon² comel

yang ni ala² comel gitu, biasa nya menjadi pilihan hati perempuan² comel. tqa ade satu macam ni saje nak kate ko comel kan


Second:

gaya² matang gitu, pilihan orang² yang janji-aku-ade-cooling pad. tak menarik langsung.


and the last one :

bentuk badan siap lengkuk² lagi, seksi gitu. okay yang ni pilihan mereka² yang selalu bace review pasal computer. cooling pad jenis ni bagus dari dua yang atas tadi. dengan bentuk badan yang sedikit tertonggek ke atas, memudahkan pembuangan angin² dalam badan laptop tersebut.

kalau compare dengan yang first and second tadi, mereka mempunyai bentuk badan yang rata, agak sukar untuk mengalirkan haba keluar.

bukan bermakna anda perlu campak cooling pad pertama dan kedua anda masuk tong recycle.tidak. cuma untuk kesan yang lebih baik baik beli baru :)

bai~

13 comments:

ubi said...

nice info.sebelum nie guna majalah je jdi pelapik..gagaga..kna beli..hihi

tqa.awesome said...

kah3. tqa pon kalo tertinggal, gne buku text je. perghh ^_^

iQaChumel said...

hahah peh..iqa kipas sendiri je pakai tgn tau.haha (tipu tipu)
oh..yg pes tu tampak comel dan bergaya.tp luaran je kan.hee
nice nice...tengs for da info

nurulfaridah said...

Gud info..ida pon pkai yg no 3.. ;)

tqa.awesome said...

iqa: hooo ke pakai kipas pengantin tu.kui3

tqa.awesome said...

faridah :

gud2 :) xpayah tuko dah

ayin~weeweet said...

dah beli tp mcm tersadai.mcm xbest je cooling pad ni huhuhu

tqa.awesome said...

haha. ni mesti laptop power nih, xyah gne cooling pad :)

fiezah91 said...

kalau nak sejuk masukkan kat dlm peti sejuk je..wakaka..lariiiiii

ihsanasir said...

cooling pad yang saiz kecil ade x??untuk netbook pnya..

tqa.awesome said...

ade rase nye. hehe

lay an said...

beli yang ada brand.cam cooler master. confirm chassis aluminium.fan pun senyap.

lagi satu pastikan saiz yg padan dengan laptop. jgn terkecil or terbesar.

tqa.awesome said...

lay an : ooo thnx for da info! >_<